Schols-Foundations

Sinds de jaren ’80 is onze familiestichting actief in Malawi. Sinds 2007 in Indonesië en sinds 2012 in de Filippijnen. Lees hier meer over het bestuur en de acties die zij ondernemen.

Het Bestuur

Graag stellen we ze voor
portret Karel Schols
Karel Schols – Voorzitter

Het initiatief voor een stichting kwam van Karel. Hij heeft samen met zijn oom Willy Schols bijna veertig jaar geleden het Schols-Helsperfonds opgericht. Deze stichting draagt nog altijd bij aan het dove onderwijs en internaat in Malawi. Inmiddels zijn de projecten uitgebreid in de afgelopen jaren. Karel heeft lokale projectleiders aangesteld die de projecten aansturen. Zelf probeert hij hen elk jaar te bezoeken.

Anke Schols
Anke Schols – Bestuurslid

De oudste dochter van Karel is al jaren betrokken bij de stichting en nu ook actief als bestuurslid. Ze heeft ervaring in het onderwijs vanuit haar werk. Doordat Karel zijn gezin mee nam naar de projecten is Anke’s passie voor reizen ontstaan. Zij bezoekt elk jaar een van de projecten. Dit jaar (2020) stond de Filippijnen op haar lijstje. Helaas kon deze reis niet doorgaat door de wereldwijde Covid-19 crisis.

John Venema – Bestuurslid

John en Karel kennen elkaar uit militaire dienst. John was al vroeg betrokken bij de stichting. Als accountant houdt hij toezicht op de financiën van de stichting. Hij kent Karel goed en lang en weet altijd de juiste kritische vragen te stellen. Samen reisden ze naar Malawi om het project te bezoeken.

Frans Maas – Penningmeester

Frans is de penningmeester van de stichting en beheert de fondsen. Via oom Willy leerden Frans en Karel elkaar kennen. Het reizen en bezoeken van de projecten laat Frans aan de anderen over, hij draagt er zorg voor dat er genoeg geld is om de projecten elk jaar te draaien.