portret Karel Schols

Voor de Stichting was zeker in het begin niet in te schatten wat de uitbraak van het virus zou gaan betekenen. De bestaande projecten moesten tijdelijk worden gesloten in verband met de gezondheidsrisico’s. Er gebeurde ook nog iets anders.

In de directe omgeving van de projecten crashte de economie. Lokale winkels, scholen, markten, hotels en restaurants zijn gesloten waardoor velen mensen geen inkomen kunnen invullen. Terugvallen op reserves is voor hen niet mogelijk en de overheid helpt niet tot nauwelijks. Aanvulling vanuit onze stichting betekent op korte termijn ook het einde van de stichting; we hebben zoveel geld niet.

Ik heb daarom in overleg met de projectleiders besloten een noodfonds in te richten om daarmee in eerste instantie bij te springen waar dat acuut nog is. We hebben een beeld bij wie dat noodzakelijk is. 

In Bali zijn door het vertrek van toeristen ook alle inkomsten van de bevolking ineens verdwenen. Er is geen sociale wetgeving die dat opvangt. Het betekent dat vooral jonge gezinnen hierdoor getroffen worden en daar willen we basale hulp voor inrichten. Samen met de lokale projectleiders brengen we in kaart waar de hulp naartoe moet.

We zullen hier via de website verslag van doen.

In Malawi ligt het anders. Het land is in lockdown en de toevoer van goederen uit andere landen is zeer minimaal. De kinderen zijn naar huis gestuurd en ouders komen plotseling voor extra kosten te staan, goederen zijn schaars en duur. De groep dove jongeren die na hun opleiding met een steuntje in de rug hun eigen bedrijf zijn begonnen hebben hun deuren moeten sluiten.

Wij doen een beroep op u en wij weten dat we dat mogen doen. We hebben daarvoor in deze nieuwsbrief alsook op onze website een aparte knop toegevoegd voor een bijdrage aan dit noodfonds.

We zijn in contact met de mensen daar en hebben de afgelopen weken vragen en verzoeken gekregen, deze kunnen we niet uit het budget van de stichting betalen. Vandaar deze vraag.

Al vast bij voorbaat dank!

Karel ScholsPas het bedrag aan naar wat u wil bijdragen