Foto gemaakt door Qing-yi Fan

Dit stukje is geschreven door Qing-yi Fan

“Hello, how are you?”

“I am good, how are you?”

“Good, thank you”

Dit is een van de eerste dingen die me opviel in Malawi: deze vriendelijke conversatie
voordat een vraag of gesprek begon. Het zegt, wat mij betreft, alles over de openheid en hartelijkheid van de lokale bevolking. De slogan “The Warm Heart of Africa” doet zijn naam daarom ook veel eer aan.

Ik heb onze vakantie naar Malawi niet alleen beleefd als een mooie rondreis door het land, maar  we hebben ook de “School for the Deaf” bezocht in het kleine dorpje Mua. In deze school, opgericht in 1984, hebben we een aantal nachten geslapen en hadden we leuk contact met de kinderen, die ons vol enthousiasme onthaalden en rondleidden. ’s Avonds werd er een voetbalcompetitie gespeeld met horende kinderen. Daaruit bleek dat doof zijn geen beperking hoeft te zijn op het voetbalveld.

Malawi heeft naast vriendelijke mensen ook veel mooie natuur te bieden: prachtige uitzichten over het Zomba plateau, het gigantische Malawi lake en natuurlijk talrijke nationale parken met wilde dieren. Zo staken de giraffen in Nyala park vlak langs onze auto de weg over.

Ik heb mijn ogen uitgekeken in Malawi. Niet alleen omdat dit mijn eerste ervaring was in Afrika, maar ook heb ik veel geleerd van de verschillende bestaande culturen binnen het land. Met de auto zijn we langs verschillende dorpen gereden met elk een eigen stam en klederdracht. Je moet dan ook niet verbaasd kijken als je langs de weg groepen met jonge mensen met maskers ziet springen en dansen.

Foto gemaakt door Qing-Yi Fan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Name