Door de huidige omstandigheden met betrekking tot de COVID-19 crisis is reizen naar onze projecten niet mogelijk. Wil je meer weten over hoe het er op dit moment op de projecten voor staat? Lees dan hier de blog-verhalen.

Wil je ook als vrijwilliger aan de slag? Dat kan in Nederland maar ook op één van onze projecten. Dit is hoe wij werken.

Ter voorbereiding

We gaan graag met je in gesprek om meer te vertellen over onze projecten. Het eerste gesprek is feitelijk een kennismaking. We gaan bespreken waar je naar op zoek bent en of wij dit kunnen aanbieden binnen één van onze projecten.

Soorten vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar een (afstudeer)stage voor je opleiding? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Onze projecten en onze stichting is ingericht op het begeleiden van stagiaires. We hebben hier dan ook in het verleden goede ervaringen mee.

De meeste vrijwilligers zijn op zoek naar een andere manier om hun vakantie te besteden. Zij combineren hun vakantie-activiteiten met vrijwilligerswerk. Je kunt dan denken aan het verzorgen van lessen en workshops, de kinderen voorzien in vrijetijd-activiteiten en sport en spel. De echte klussers weten zich vaak goed in het zweet te werken door ons te helpen met het onderhouden van de gebouwen.

Een derde optie is om een langere tijd te werken op een van de projecten. Met enige regelmaat begeleiden we vrijwilligers die lange tijd even in een andere context willen wonen en vrijwilligers-werk willen doen. Dit betreft mensen die in-between jobs zitten, burn-out klachten hebben, willen uitzoeken wat ze zelf willen of tijd hebben en dit nuttig en leerzaam willen besteden.

Je eigen project

In het tweede gesprek weten beide partijen beter wat de wederzijdse verwachtingen zijn. We vragen je dan ook om in een (kort) plan op papier te zetten wat je project inhoud. Dit kunnen we dan ook vooraf communiceren met de projectleiders zodat zij zich kunnen voorbereiden. Onze ervaring is dan ook, wanneer je met een plan aankomt op je bestemming ga je sneller en makkelijker aan de slag. Vaak wijken vrijwilligers hier gaandeweg vanaf omdat iets anders meer prioriteit heeft, of simpelweg leuker is om op te pakken. Die vrijheid bestaat er natuurlijk in goed overleg. Toch geeft een vooraf opgesteld plan je een kickstart bij aankomst.

Kosten en sponsoring

We vragen alle vrijwilligers om eigen kosten zelf te betalen. Dit betreft het ticket, verblijf, vaccinaties ect. Om je eigen project te financieren haal je sponsorgeld op. We vinden het belangrijk dat ook jouw netwerk betrokken is bij de problematiek die jij gaat ervaren. Door een sponsoractie op te zetten creëer je dit draagvlak en met het geld kun je daadwerkelijk iets betekenen en achterlaten.

Unieke ervaring

De titel van deze paragraaf zegt het al. Het is bijna niet in woorden te vatten wat je mee gaat maken. Het is een ervaring die iets veranderd (ten goede) in jezelf. Wat je hebt meegemaakt is moeilijk uit te leggen aan je omgeving thuis. We houden daarom ook graag contact, bijna alle vrijwilligers zijn opnieuw afgereisd naar de projecten of zijn nauw betrokken bij onze stichting. Op de bijeenkomsten van onze stichting wisselen vrijwilligers ervaringen uit, daar snapt iedereen wat je bedoeld en hebt meegemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Name